Home Sport Mišković: Europska liga mi je draža od svih novaca!

Mišković: Europska liga mi je draža od svih novaca!

386
0

Damir Mišković, predsjednik HNK Rijeke: “Ovo je pod broj jedan sportski uspjeh, a ne novčani uspjeh. Novac je samo premija, on nam sigurno treba, ali meni je draže od svih novaca na svijetu da smo doveli Rijeku u Europsku ligu. Mi u Rijeci i Hrvatskoj zaslužujemo više klubova u skupinama europskih natjecanja.”

“Ne bih izostavio Igora Biščana koji je osvojio kup u teškoj sezoni. Slovenci imaju odlične trenere, i Keka i Rožmana, te im se ovim putem zahvaljujemo. Mi si često dajemo ciljeve koji nisu realni, ali to je naš put. Tražimo 200 posto, a ako dobijemo 70 ili 80 post, zadovoljni smo. Po meni smo razbili Kopenhagen, ne jer su nas podcijenili, nego jer smo igrali odlično. Oni su napadali kao Vikinzi, ali im nismo dopustili da se razmašu.”

“Velika je trenerska i igračka pobjeda te cijelog sportskog segmenta. mi vjerujemo Rožmanu koji je prošle sezone osvojio Kup. To nije lako u Hrvatskoj. Mi imamo četiri do pet mladih igrača, ne jer sam ja tako rekao, nego zato jer oni imaju kvalitetu. Kad pogledate kako su Šteful, Smolčić i Kulenović odigrali, posebno Kulenović je izgledao kao da igraju Ligu prvaka. Čerin je valjda trčao 14 kilometara, pa onda Nevistić i to su sve dečki između 20 i 22 godine. Idemo tim putem i mladima ćemo sve više davati priliku.”

“U prvih pet godina smo osvojili sve što smo htjeli, a sada idemo graditi puno s ovim mladima. Želimo biti u vrhu hrvatskog nogometa, borimo se za trofeje, a mladi smo. Bit će oscilacija i od toga ne treba bježati. Mi ćemo im dati podršku, a igrači s više iskustva će im također pomoći.”

Andrijašević je vodio primjerom. Posljednjih 15 minuta nije mogao kao na početku, ali je htio biti tamo uz te dečke i pokazati im da on može svojim karakterom. Kada nam se vrate Murić, Halilović i Yateke biti ćemo još bolji. Murić je bio lud kad je istegnuo na mišić na treningu.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here