Home Sport Šef sudaca se posuo pepelom: Ispričavam se NK Rijeci!

Šef sudaca se posuo pepelom: Ispričavam se NK Rijeci!

555
0

Zbog toga se šef sudačke komisije Bruno Marić obratio javnosti i ispričao Rijeci povodom situacije u kojoj je pogrešno povučena linija za određivanje potencijalnog zaleđa.

– Ispričavam se svima, NK Rijeci, njezinim navijačima, a onda i svim ljudima koji prate i vole nogomet. Neprihvatljivo je to što su napravili u VAR sobi, neprihvatljivo je da sa svojim odlukama izazivaju bijes, čuđenje ili podsmijeh kompletne nogometne javnosti. Tehničar je zadužen za kompjutorsko crtanje linija i nema sumnje da je pogreška njegova, ali VAR sudac – u ovom slučaju Fran Jović – je taj koji ima sve ovlasti u sobi i koji mora potvrditi sve donesene odluke, pa tako i napravljeno od strane tehničara. Naravno da je na kraju zapovjedna odgovornost moja i stoga sam ja taj koji se mora ispričati svima. Ovaj propust nema baš nikakve veze s HNS-om, Izvršnim odborom ili nekim trećim. To je izravno naš sudački propust, koji je nedopustiv i s kojim ozbiljno kompromitiramo vrijednost i važnost VAR-a – poručio je Bruno Marić za Sportske novosti.

Priznao je Marić i da su na kraju imali sreće jer je prema njemu zaleđa stvarno bilo te Rijeka ipak u tom segmentu nije oštećena.

– Odluka je na sreću ispravna, jer naknadno smo vukli linije kako bismo dobili stvarnu sliku spornog trenutka. Međutim, to što je zaleđe postojalo samo je pitanje sreće, a ne sudačkog rada ili znanja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here