Home Najnovije Imaju devetoro djece, a izbacuju ih iz stana zbog čudnog razloga: Postati...

Imaju devetoro djece, a izbacuju ih iz stana zbog čudnog razloga: Postati ćemo beskućnici ni krivi, ni dužni!

671
0

Clifford Westphalia i Claire Patterson i njihovo devetero djece žive u kući s osam spavaćih soba u Bradfordu u Yorkshireu, ali sada nisu ni krivi ni dužni zbog straha od beskućništva nakon što je lokalno vijeće zaprijetilo deložacijom nakon što su stanodavci prekršili propise o planiranju.

Vijeće Bradforda im je poručilo da moraju napustiti imanje do 26. siječnja, a isto će morati učiniti i Clairin brat i Cliffordov brat, koji su u istim problemima s obitelji.

Proširenje posjeda, koje je izgradio iznajmljivač, krši se planskim propisima, a radovi su premašili dogovorene gabarite i kuća se sada smatra “previsokom”.

Tri odvojene prijave za retrospektivno planiranje i žalba državnom inspektoru za planiranje nisu uspjele, što je dovelo do toga da je vijeće dobilo obaveznu kupovinu, prenosi Daily Star.

Nakon što je Cliffordu i Claire rečeno da odu, zatražili su pomoć od vijeća da pronađu drugo mjesto za život, nakon što su se mučili da nađu adekvatan stan.

– Za obitelj naše veličine nema ništa na tržištu. Prije nekoliko godina živjeli smo u kući s tri spavaće sobe. “Bili smo tako sretni, iako je bila tako mala, ali jednostavno nije bila dovoljno velika”, rekao je Clifford za Yorkshire.

Par plaća 1000 funti mjesečno za privatno iznajmljeno imanje i očajnički žele ostati u tom području.

Njihovo sedmero najmlađe djece ide u školu u obližnji Kaylee, a obiteljska tvrtka, trgovina igračkama u centru grada, udaljena je samo kilometar i pol.

– Da živimo negdje drugdje, fizički bi mi bilo nemoguće odvesti sedmero djece u četiri različite škole i onda ići na posao. To se jednostavno ne bi dogodilo – izjavila je Claire.

Clifford i Claire tvrde da im je rečeno da se njihova obitelj može preseliti u hostel, što bi po njihovom mišljenju bilo ravno beskućništvuu.

– Kad su to rekli, pomislio sam: “Šalite se”. Što je jedna stopa-dve u odnosu na to da obitelj ostane bez krova nad glavom – ogorčen je Clifford.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here