Home Najnovije Lijepu Kseniju ubio muž Aleksandar, pa šest mjeseci laga da je živa:...

Lijepu Kseniju ubio muž Aleksandar, pa šest mjeseci laga da je živa: Razradio je pakleni plan

955
0

Aleksandar Popov, zamjenik načelnika moskovskog metroa, priznao je 30. siječnja ove godine da je ubio svoju suprugu Kseniju. Iako ju je ubio prije šest mjeseci, samo 20 dana prije priznanja zločina, Popov je prijavio da mu je supruga nestala.

On je 10. siječnja ove godine Ministarstvu vanjskih poslova u Moskvi poslao priopćenje u kojem je napisao da su njegova supruga Ksenija i majka njihove kćeri nestale. Rekao je da svoju suprugu nije vidio od 31. kolovoza, kada je navodno spakirala svoje stvari i rekla da leti za Dubai.

– Po dolasku je na Instagramu napisala da je sletjela. Rekla mi je da ćemo kontaktirati samo preko ove društvene mreže – napisao je Popov u priopćenju.

Istaknuo je da mu je Ksenija u listopadu navodno ponovno pisala na Instagramu i rekla da su ona i njezine prijateljice pozvane na krstarenje Afrikom. Dodao je da ga je 14. prosinca poslala u covid centar u predgrađu Kimberleya.

Zatim je, prema priopćenju koje je poslao Ministarstvu, Popov kontaktirao južnoafrički konzulat i zatražio službene podatke o tome gdje se točno nalazi njegova supruga, te da mu je savjetovano da napiše izjavu policiji.

Ministarstvo unutarnjih poslova Moskve odmah je otkrilo da Ksenija Popova nije prešla rusku granicu od kolovoza, te da je njezin mobitel na dan nestanka bio pored supruga.
– Otkrilo se da je telefon cijelo vrijeme bio uz njega. Njihovu kćer je 31. kolovoza odveo čovjeku kojeg nije poznavala, ostavio je dva dana, a on se vratio da iznese tijelo iz stana. Potvrdili su to susjedi – vidjeli su ga s velikim plastičnim vrećicama. Nakon nekoliko mjeseci predao se – rekao je Ksenijin brat, Ruslan Sapožkov.

Policija nije uspjela pretražiti automobil i obiteljski stan. Do siječnja Popov je uspio prodati i stan i automobil koji je obitelj koristila šest mjeseci ranije.

– Ksenijini prijatelji rekli su da se stil na njenom Instagram računu dosta promijenio prije šest mjeseci. Počela je objavljivati ​​manje postova i priča, nije uopće bilo live streaminga. A onda smo doznali da je u Dubai otišla na brzinu, bez kćeri. Bilo je to čudno, ali ne na način da smo pomislili na ubojstvo, pogotovo ne da ju je Alexander ubio. Izgledali su kao idealan par, često joj je darovao cvijeće – općenito, kad se pogleda sa strane, bila je to prekrasna slika – rekla je njena prijateljica Aleksandra.
– Dana 3. rujna bio joj je rođendan, napunila je 30 godina. Čestitao sam joj SMS-om, ali nakon mjesec i pol dana poruka je i dalje bila nepročitana. Ksenija nije takva osoba – uvijek odgovara, nikad ne ignorira. Počela sam se raspitivati, neki su mi rekli da odgovara na poruke, kratko i rjeđe nego inače. Smirila sam se – rekla je Daria.

Kako prenose mediji, Popov je u ime žene odgovarao na poruke na društvenim mrežama.

Popov je 30. siječnja napisao priznanje da je suprugu ubio tijekom svađe, te da ju je dva puta udario u glavu. Rekao je da je bio ljubomoran. Policiji je priznao da je ostatke tijela stavio u vreće i bacio u rijeku Desnu, u blizini Nove Moskve, gdje je obitelj živjela. Pokazao je na mjesto gdje je bacio tijelo, ali ono još nije pronađeno.

Nakon što se doznalo da tijelo nije pronađeno, Popov je povukao vlastiti iskaz i počeo poricati krivnju. Odbio je svjedočiti.

Popov je uhićen 31. siječnja zbog sumnje da je ubio suprugu i pokušao sakriti zločin. Određen mu je pritvor do dva mjeseca, dok traje istraga.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here