Home Najnovije Žena s Floride pokrenula GoFundMe kampanju za plaćanje Trumpove kazne od 355...

Žena s Floride pokrenula GoFundMe kampanju za plaćanje Trumpove kazne od 355 milijuna dolara

185
0

Nakon što je sudac Vrhovnog suda države New York Arthur Engoron donio presudu kojom je bivšem predsjedniku Donaldu Trumpu naloženo plaćanje građanske kazne od gotovo 355 milijuna dolara zbog građanske prijevare, jedna žena s Floride pokrenula je GoFundMe kampanju kako bi pomogla u prikupljanju sredstava za Trumpa.

Elena Cardone iz Aventure na Floridi otvorila je GoFundMe stranicu neposredno nakon što je presuda objavljena, izražavajući svoju podršku Trumpu u trenutku kada se suočava s pravosudnim izazovima. Na stranici je napisala: “Stojim nepokolebljivo uz predsjednika Donalda Trumpa suočen s onim što smatram neviđenim i nepravednim postupanjem određenih pravosudnih elemenata u New Yorku.”

U samo dva dana, kampanja je privukla znatnu pozornost i donacije, prikupivši 236.000 dolara od cilja od 355 milijuna dolara.

Trumpova reakcija na presudu nije izostala, osuđujući sudac New Yorka i nazivajući ga “pokvarenim”, tvrdeći da je kazna izrečena na temelju pristranih motiva.

Unatoč ovim pravnim izazovima, Trumpova neto vrijednost se mijenjala tijekom godina. Forbes procjenjuje da je pala s 4,5 milijardi dolara u 2016. na 2,6 milijardi dolara u 2023., dok Bloomberg procjenjuje da je Trumpova neto vrijednost porasla na 3,1 milijardu dolara u istoj godini.

Ova kampanja za prikupljanje sredstava, osim što pokazuje podršku Trumpu, također odražava kompleksnost i polarizaciju američke političke scene, u kojoj su pravne bitke postale središnja tema.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here